«     »
pon. tor. sre. čet. pet. sob. ned.
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

<< Nazaj v meni


Metliška črnina, kraljica je vina… kot je zapisal avtor besedila Toni Gašperič, uglasbil pa Henrik Burkat ali bolj poznan kot ansambel Henček z »vinilko«  v letu 1982!
 
Iz leta v leto se kakovost belokranjskih vin dviguje. Vse več je tudi novih, mladih vinarjev, kateri se izboljšujejo in prodirajo na slovensko vinsko sceno. Pravilno je, da se navzven Bele krajine pokažemo v najboljši luči in to čim večkrat. Promocije ni nikoli preveč. Potrebno se bo še bolj združiti in s skupnimi nastopi pokazati širni Sloveniji kot tudi v tujini, da je Bela krajina dežela odličnih vin, ki z lahkoto konkurirajo ostalim Slovenskim vinom, marsikatere pa tudi prekašajo. Potrebno bo delati tudi na samozavesti ter predvsem začeti ceniti svoje delo in svoje vino. Ko se bomo pošteno cenili sami, potem nas bodo tudi drugi.
 
Sam prihajam iz vinogradniške družine. Že prastari oče je imel vinograde. Od tega smo in tudi sedaj živimo. To je naša in moja kultura. Imeli smo vinograd in zidanico tudi na Vinomerju, pod zadružnimi vinogradi. Sedaj imam pa vinograde v Slatinah nad Boldražem in pa na Radovici. Po večini vse obnovljene. Vrstnike vedno nagovarjam k zasaditvi vinogradov, vendar le na absolutnih vinogradniških legah. Preveč odličnih leg zarašča, kar je velika škoda za razvoj vinogradništva in izgled naše Bele krajine.
 
Vseeno upam in verjamem, da se metliškim in belokranjskim vinom piše boljša prihodnost in da bodo postala še bolj prepoznavna in bolj iskana, kot so sedaj.
 
Na zdravje z metliškimi vini.
 
Andrej Škof, predsednik
10.5.2024 - Poročilo ocenjevanja vin v sklopu Vinske vigredi 2024
Arhiv novic

 
   

coupona.com.ua

  Domov - Predstavitev - Ocenjevanja - Povezave - Fotogalerija - Člani ponudniki - Kontakt - Prijava