26.9.2019 - Mlada portugalka v Beli krajini 2019

MLADA PORTUGALKA 2019
NIHČE NI RAD SAM, TUDI VINO NE

V soboto, 19. oktobra 2019 bo Društvo vinogradnikov Metlika pripravilo vinski festival Mlada portugalka. Letos se bo poleg festivala skupaj s sodelovanjem Društva kmečkih žena občine Metlika odvil tudi Festival belokranjske pogače ter domačih kulinaričnih dobrot. Festival Mlada portugalka v Beli krajini pritegne številne Belokranjce in ostale ljubitelje jeseni, trgatve, vinskih dogodkov in zabave.

Posebnost portugalke je, da v zgolj nekaj tednih iz mošta dozori v mlado vino in tako ponuja takojšne užitke. Mlado vino je sveže, lahkotno pitno in sortno aromatično v vonju.

Prireditev se začne v zgodnjih popoldanskih urah, ko pred metliški grad prispejo konji z vozovi. Vsako leto je prikazan običaj trganja potomke najstarejše trte modre kavčine z mariborskega Lenta, ki raste pred metliškim gradom. Ker trgatev poteka po starih običajih, se grozdne jagode ročno stisnejo in ločijo od pecljev, aktualna kraljica metliške črnine pa grozdne jagode stlači z nogami.

Prireditev je iz leta v leto vse bolj prepoznavna, obiskovalcev pa je vsako leto več, glavni prireditveni prostor bo tako kot lani na Mestnem trgu Metlika.

Mlada vina bodo predstavili številni priznani belokranjski vinarji, poskrebljeno pa bo tudi za kulinarične užitke. V večernih urah bo za dobro vzdušje poskrbela glasbena skupina, obiskovalci pa se boste lahko družili vse do 2. ure zjutraj.


Slike
<- Nazaj na novice
  Domov - Predstavitev - Ocenjevanja - Povezave - Fotogalerija - Člani ponudniki - Kontakt - Prijava