«     »
pon. tor. sre. čet. pet. sob. ned.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

<< Nazaj v meni

Razširjenost vinske trte in močna tradicija pridelave, vpletena v običaje, sta glavna vzroka za priljubljenost vina. Vino je ena najbolj kompleksnih in priljubljenih pijač na svetu, to priljubljenost potrjuje  tudi zgodovina od več tisočletij pred našim štetjem pa do današnjih dni.

V društvu vinogradnikov Metlika veliko pozornosti namenjamo izobraževanju članov društva zato vsako zimo organiziramo Lacknerjev teden kulture. Predavanje se odvija cel teden, predavanja so kvalitetna in strokovna. Spomladi je naš osrednji in tudi največji dogodek Vinska vigred, katera se vsako leto odvija tretji vikend v maju. Na njej je možno  poskušat najbolje ocenjena vina ljubiteljskih pridelovalcev kakor tudi vina vinarjev katerim je to osnovna dejavnost. V jeseni prvo soboto po 15. oktobru je prireditev Mlada portugalka vabi na kateri predstavljamo mlado vino portugalke. Lahko se pohvalimo, da je trt portugalke največ nasajeno ravno pri nas v Beli krajini.

Novo vodstvo društva vinogradnikov Metlika si želi nadaljevati pot predhodnikov, pridobiti nove mlade člane in dodati nekaj novosti društvu.
                                                         
                                                                  Predsednik: Janez StoparNi objavljenih novic
Arhiv novic

 
   

coupona.com.ua

  Domov - Predstavitev - Ocenjevanja - Povezave - Fotogalerija - Člani ponudniki - Kontakt - Prijava